Chicagomackinac.com

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Företag

Yttrande: har 2021 varit början på ett nytt ”bra liv”?

Vid något tillfälle under de senaste 18 månaderna av lockdowns, vacciner, sorg och glädje, som inte har övervägt, i en av många stunder vi har varit tvungna att reflektera över sådana frågor, hur olika liv kan vara?

Pandemin har gett miljontals människor en möjlighet att överväga vad de vill ha från liv och arbete, vilket resulterar i ett stort antal lämna in sitt meddelande och söka betesmarker nya.

Fenomenet är inte begränsat till Storbritannien. Enligt amerikanska TV-nätverket CNBC, nästan 4 miljoner amerikanska arbetstagare lämnar sina nuvarande arbetsgivare varje månad, en trend nätverket kallar ”den stora avgång”.

Närmare hemmet, långa månader av förlossning till provisoriska ”kontor” i sovrum, kök, eller undangömt under trappan, har lett till arbetstagare som söker en mer välsmakande balans mellan arbete och privatliv.

Jobbsidan i denna ekvation har sällan varit mer flytande: mellan juli och September nådde Brittiska lediga platser rekord 1,1 miljoner. Även om lediga nivåer förblir höga och arbetarna känner sig mer bekväma att lämna sina jobb till förmån för dem som anpassar sig närmare sina prioriteringar, finns det lite rådande känsla att människor är beredda att ta det första jobberbjudandet som kommer med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *