Chicagomackinac.com

När du väl har valt hoppet är allt möjligt

Företag

Yttrande: villaägare gör smart användning av egendom rikedom

Min fru och jag tillbringade nyligen några dagar på kusten i norra Wales, basera oss i ett litet strandhotell i Llandudno med utsikt över stadens magnifikt breda Esplanad och Irländska sjön. Den slående, krökta svep av välskötta viktorianska byggnader, nästan alla hotell, lagt till en känsla av storhet förstärks av glinting hösten solsken.

På vår andra dag gick vi några mil längs flodstranden till Conwy där 1172 Cistercian munkar markerade grunden för Aberconwy Abbey. Lite mer än ett sekel senare besegrade Edward I Welshen innan han byggde det mest imponerande slottet som var tänkbart och målade det lysande vitt.

Slottets vita färg har för länge sedan försvunnit, även om spår av klostret förblir på tillvägagångssättet till St Mary ’ s church, som byggdes 1284. Kyrkan har inte bara en extraordinär inredning, men den mest kända graven på kyrkogården är också förknippad med en dikt som heter ’Vi är sju’ skriven av William Wordsworth.

Alltid, när vandra runt jämförelsevis små städer, det tar inte för lång tid innan du peta huvudet i en fastighetsmäklare fönster för att få en känsla för lokala fastighetsvärden. Ja, jag vet att du kan få information på telefonen, men att jämföra en rad väl upplysta, framträdande fotografier och priser är betydligt roligare.

Jag talade med en hjälpsam fastighetsmäklare i Llandudno som sade att under de senaste 18 månaderna en kombination av ”arbeta hemifrån” (WFH) och ett direkt förbud mot utländska resor hade haft en ”anmärkningsvärd” inverkan på den lokala fastighetsmarknaden. I vissa områden i Conwy hade priserna stigit med en häpnadsväckande 88% sedan nedstängningen inleddes.

”Dagens potentiella köpare vill ha plats, plats, utrymme”, tillade hon.

Det är lätt att se varför denna vackra kust har blivit så populär bland andra bostadsköpare. Förutom Llandudno och Conwy ligger Anglesey 30 minuters bilresa bort, med Caernarvon (hem till ett annat imponerande Edward I-slott) längre söderut. Nämnde jag Snowdonia?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *